Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lespakket auteursrecht, win een workshop van Gers Pardoel óf Mirjam Oldenhave

Geplaatst door | september 29, 2016 | primair onderwijs | Geen reacties

KlasseTV heeft is samenwerking met auteursrechtorganisaties een lespakket over mediawijsheid ontwikkeld. Het lespakket heet ‘Dossier Auteursrecht’ en leert kinderen in groep 7 en 8 dat auteursrecht belangrijk is. Zonder auteursrecht zouden ‘makers’ als schrijvers, tekenaars en artiesten hun werk niet meer kunnen doen. Als jouw klas meedoet met dit lespakket over auteursrecht kun je bovendien een workshop van rapper Gers Pardoel of kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave winnen.

‘Dossier Auteursrecht’ is vanaf nu gratis beschikbaar. Het lespakket bestaat uit zes lessen met lesbrieven, werkbladen, video’s en opdrachten. In de introductieles maken we kennis met vlogger Tobias. Hij denkt de kosten voor een muziekdienst te mogen delen om zo goedkoop naar muziek te kunnen luisteren.

Waarom is auteursrecht belangrijk?

In de lessen die volgen komt Tobias in aanraking met auteursrecht op het gebied van muziek, tekst, video, foto’s en beeldende kunst. Gaandeweg leert hij waarom auteursrecht belangrijk is.

De leerlingen krijgen ook een informatiebrief mee voor thuis, zodat ook ouders weten wat er speelt in de les en er thuis verder over auteursrecht gepraat kan worden.

Doelen van het lespakket:

  • De leerlingen worden zich bewust van het bestaan en het belang van auteursrecht.
  • De leerlingen worden zich bewust van hun eigen keuzes die zij dagelijks maken met betrekking tot auteursrecht.
  • De leerlingen leren hoe ze verstandig om kunnen gaan met het verkrijgen en gebruiken van video’s, muziek en afbeeldingen met betrekking tot auteursrecht.

Win een workshop van een bekende artiest of schrijver

Een beroemde artiest of schrijver op je school, wie wil dat nou niet? Het kan, als jouw klas meedoet met ‘Dossier Auteursrecht’. De naam van de artiest die een workshop over auteursrecht zal verzorgen, kunnen we alvast verklappen. Dat is de populaire rapper Gers Pardoel, die in heel Nederland bekend werd van de hit met The Opposites ‘Broodje Bakpao’ en zijn eigen hit ‘Ik neem je mee’. Naast Gers Pardoel kunnen deelnemende scholen ook nog een kinderboekenschrijver ‘winnen’. De schrijfster Mirjam Oldenhave heeft onder andere de populaire Mees Kees-kinderboeken op haar naam staan. Voor dit lespakket verzorgt ze de interactieve en muzikale ‘Grote Mees Kees Show’.

Interesse om jouw leerlingen een onvergetelijke dag te bezorgen? En ze ondertussen alles te leren over auteursrecht? Je kunt alvast de eerste lesbrieven downloaden en het introductiefilmpje bekijken op de website van KlasseTV, op de pagina van het lespakket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.