Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Facturatie PO en VO per eind september

Geplaatst door | september 21, 2016 | primair onderwijs, voortgezet onderwijs | Geen reacties

Vanaf eind september 2016 ontvangen scholen in het primair en voortgezet onderwijs een reprorechtfactuur. Stichting Reprorecht int vergoedingen voor het hergebruik van auteursrechtelijk beschermde teksten en afbeeldingen. De vergoedingen die de stichting int, worden jaarlijk uitgekeerd aan auteurs en uitgevers.

Omdat veel materiaal tegenwoordig digitaal wordt hergebruikt, is de reprorechtregeling vanaf het schooljaar 2015-2016 uitgebreid met digitaal kopiëren.

Reprorechtregeling 2016 voor het primair onderwijs

In het primair onderwijs is het bedrag voor de reprorechtregeling vastgesteld op € 2,37 per leerling. Om scholen niet met een grote tariefstijging ineens te confronteren, is er een driejarige introductieregeling van kracht. Die regeling ging in het vorige schooljaar in en werkt in stappen naar het tarief van € 2,37 per leerling toe. Voor het schooljaar 2016-2017 is het bedrag € 1,66 per leerling. Het aantal leerlingen op de peildatum van 1 oktober 2015 ontvangt Stichting Reprorecht van DUO.

Reprorechtregeling 2016 voor het voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs geldt een bedrag van € 1,69 per leerling, inclusief 25% korting. Het aantal leerlingen op de peildatum van 1 oktober 2015 ontvangt Stichting Reprorecht van DUO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.