Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

De Week van de Mediawijsheid

Geplaatst door | november 06, 2015 | primair onderwijs | Geen reacties

Mediawijs? Bewijs het maar! Tijdens de Week van de Mediawijsheid (20-27 november) laten duizenden leerlingen zien hoe mediawijs ze zijn met MediaMasters 2015, het mediawijsheidspel voor groep 7 en 8. Ook het speciaal onderwijs en de buitenschoolse opvang en pabo- en mbo-studenten die het onderwijs in willen, zijn welkom om deel te nemen.

Elk speldag start met een korte video-aflevering op het digibord. De afleveringen nemen leerlingen mee in een spannend verhaal en behandelen diverse mediawijsheid-thema’s. Ook gaan zij zowel in de klas als thuis aan de slag met MediaMissies.

Het centrale thema is wanneer heb je online respect voor elkaar, met onder meer aandacht voor discussies over het ongevraagd foto’s of filmpjes van anderen op Facebook of Instagram plaatsen of het mogen gebruiken van alle muziek, films en plaatjes die je online kunt vinden.

Meedoen is kosteloos. Klassen kunnen worden ingeschreven tot en met vrijdag 30 oktober 2015 op www.mediamasters.nl, waar alle verdere informatie te vinden is.

De Week van de Mediawijsheis is een initiatief van Mediawijzer.net, het Nederlandse Mediawijsheid Expertisecentrum dat in 2008 is opgericht op initiatief van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin.